Budak Getah + Comics Paradise?

with No Comments 5421

Salam Ramadan dan Salam Syawal kepada peminat-peminat Budak Getah

Seperti yang anda baca di tajuk artikel, dengan ini Team Budak Getah ini berkongsi sedikit berita gembira kepada anda semua iaitu…

1. Budak Getah bakal bekerjasama dengan Comics Paradise.

Team kami dah berjaya hubungi person in charge Comics Paradise pada minggu lepas.

Daripada perbualan, pihak Comics Paradise nampaknya berminat untuk bekerjasama dengan Team Budak Getah disebabkan mereka menerima banyak aduan tentang kualiti terjemahan daripada pembeli-pembeli Budak Getah Volume 82.

Who’s awesome in this case?

You guys are sebab

  • maklumkan isu ini kepada store person di cawangan diorang
  • share tentang Team Budak Getah di Fanpage mereka.

Apabila kami bercakap dengan person in charge mereka maklumkan yang mereka ada dengar pasal Budak Getah dot com, tapi mereka tak ada masa untuk check it out.

Sebab apa mereka tak ada masa?

Sebab person in charge biasanya

  • adalah orang yang run the business
  • adalah orang yang manage chain of stores
  • adalah orang yang make the business decision

Dan kami sangat faham ada banyak perkara yang mereka perlu selesaikan daripada ambil peduli tentang Budak Getah dot com.

 

Tetapi, kerana korang dah tolong kami war-warkan kewujudan Budak Getah dot com seperti yang kami sarankan di artikel lepas

We have done our part, now it’s your turn guys!

Image and video hosting by TinyPic

Apa kata setiap dari korang (ya, kau yang tengah baca ini) bantu kami ‘bom’ Page diorang supaya diorang bekerjasama dengan Team Budak Getah.

  • Kami boleh sediakan terjemahan yang berkualiti dan tip-top.
  • Diorang boleh fokus bahagian production dan distribution.
  • Semua peminat gembira dan suka ria dapat memiliki dengan harga mampu milik.

Everyone wins!

Jadi ini step yang kami sarankan supaya Comic Paradise nampak apa yang kita semua mahukan.

1. Pergi kat Page diorang Comic Paradise / Animix KLIK SINI

2. Komen kat Page diorang pasal terjemahan Budak Getah Volume 82 yang diorang terbitkan

3. Gunakan hashtag ini —> #tolongkerjasamadenganBudakGetahdotcom

Kalau diorang nampak ramai yang buat dan komen ini, tak mustahil diorang akan berhubung dengan Team Budak Getah untuk berbincang tentang perancangan seterusnya.

Mudah-mudahan dipermudahkan supaya semuanya terus berjalan dengan lancar.

*Kalau anda tahu media sosial diorang yang lain selain Facebook Fanpage boleh maklumkan juga kepada kami. Kita sama-sama let them know that Budak Getah exists.

Kenapa Budak Getah tak buat sendiri je? Contact diorang direct? Apsal pulak kami yang kena tolong buat?

Suara mana yang lebih kuat?

Suara seorang ke atau suara ramai orang?

…mereka terus berikan perhatian kepada tawaran kami sewaktu berhubung di telefon 🙂

 

Kepada fans baru yang macam blur tak tahu ini pasal apa, check this artikel “Tahniah Comics Paradise, tapi sayangnya…” [KLIK SINI UNTUK BACA]

On a side note, haters probably don’t understand how this things work in real life and get super confused as fuck sebab mereka hanya pandai kondem sahaja, tapi tak pandai make a better place for One Piece community di Malaysia.

 

Oleh sebab itu…

2. Admin(s) akan pergi berjumpa dengan person in charge of Comics Paradise hari Rabu ini (21 Jun 2017)

Yes, Rabu ini.

  • Rabu esok kalau anda baca posting ini awal sebelum 21 Jun 2017
  • Rabu hari ini kalau anda baca posting ini pada hari Rabu 21 Jun 2017
  • Rabu lepas kalau anda daripada masa depan dan baca posting ini selepas hari Rabu 21 Jun 2017

 

Tempat adalah rahsia 🙂

Agenda Meeting will (most probably) be focusing on

perbincangan tentang cara kerjasama / kolaborasi di antara Team Budak Getah dan Comics Paradise berkaitan terjemahan

Outcome yang kami harapkan daripada perbincangan ini

1. Buku Cetakan fizikal Budak Getah volume seterusnya peminat boleh dapatkan dengan harga yang lebih kompetitif

2. Koleksi Budak Getah kita semua boleh diteruskan sampai tamatnya siri One Piece

3. Team Budak Getah akan terus suppy terjemahan yang berkualiti secara konsisten kepada Team Comics Paradise untuk mereka cetak

4. Team Budak Getah dan Team Comics Paradise dapat sama-sama terus memberikan manfaatkan kepada komuniti One Piece di Malaysia dan pencinta Manga Jepun

Sehubungan dengan itu juga…

3. Kami akan adakan FLASH SALE Promo Raya 2017 untuk buku versi Digital!

…yang akan berlangsung dari 21 Jun 2017 sehingga 24 Jun 2017 sahaja!

Bermula dari sekarang sehingga jam 9 malam 24 Jun 2017!

Image and video hosting by TinyPic

Untuk Promo Raya 2017, ini adalah apa yang anda bakal dapat!

Image and video hosting by TinyPic

1. Budak Getah volume 1 versi berwarna penuh (harga RM 5) – versi Digital

Image and video hosting by TinyPic

2. Budak Getah volume 2 versi berwarna penuh (harga RM 5) – versi Digital

Image and video hosting by TinyPic

3. Budak Getah volume 3 versi berwarna penuh (harga RM 5) – versi Digital

Image and video hosting by TinyPic

4. Budak Getah volume 82 versi hitam putih (harga RM 5) – versi Digital

Image and video hosting by TinyPic

5. Wanted! versi hitam putih (harga RM 5) – versi Digital

Total price untuk semua ini adalah

RM 5 + RM 5 + RM 5 + RM 5 + RM 5

= RM 25

…tapi untuk masa yang terhad seperti yang anda dah nampak (Promosi Raya 2017 dari 21 Jun – 24 Jun sahaja)!

 

Anda boleh dapatkan semua ini dengan hanya RM 15 sahaja!

…(dah jimat RM 10)

Kenapa buat Flash Sale (Promo Raya 2017)?

1. Sistem e-commerce menghadapi masalah, ada isu teknikal yang masih belum dapat diselesaikan

…jadi kami bundlekan terus produk yang kami ada untuk memudahkan pembelian anda.

 

2. Ada beberapa peminat yang berminat nak beli, tapi tak boleh buat belian disebabkan sistem e-commerce kami bermasalah.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

…jadi sempena berita baik ini, kami bundlekan terus produk yang kami ada untuk memudahkan pembelian anda

 

3. Sebagai tanda sokongan daripada anda tentang segala usaha yang kami dah buat untuk anda selama ini 🙂

Kami dah sedaya upaya

  • sediakan terjemahan One Piece Chapter terkini hampir setiap minggu dengan percuma sahaja kepada anda
  • sediakan terjemahan teori-teori menarik berkaitan One Piece untuk anda nikmati secara percuma hampir setiap bulan
  • berusaha untuk memastikan yang website Budak Getah terus wujud untuk anda nikmati secara percuma

…dengan sokongan dari anda yang membeli Promo Raya 2017, secara tak langsung kami dapat tahu yang

  • anda memang betul-betul menyokong kami dengan serius dan
  • bukannya sekadar cakap kosong sahaja.

Kami juga harap kami dapat teruskan memberikan servis dan manfaat yang terbaik untuk anda berkaitan One Piece di masa-masa akan datang 🙂

Soalan Lazim

1. Volume 83 bila nak keluar?

Kita tengok macam mana outcome perjumpaan dan perbincangan dengan Comic Paradise macam mana.

Kalau OK, nanti kan semua orang akan win-win

  • Comic Paradise win sebab berjaya dapatkan ‘trust’ daripada pembeli komik Budak Getah
  • Team Budak Getah win sebab berjaya supply terjemahan yang berkualiti kepada peminat dan komuniti One Piece di Malaysia
  • Peminat Budak Getah win sebab berjaya sambung pengumpulan komik Budak Getah dengan harga yang berpatutan

…apabila semuanya dah selesai, baru kita sembang balik pasal ini OK?

Jangan lupa doakan yang baik-baik ya.

Apabila deal semua berjalan dengan lancar, yang akan untung akhirnya peminat macam kita juga kan? 🙂

  • Terjemahan berkualiti tinggi
  • Harga yang lebih kompetitif
  • Dapat sambung kumpul koleksi Budak Getah (hopefully) sampai tamat

Apa lagi yang kau nak?

2. Saya nak beli versi Digital Volume 1-3 sahaja, yang lain-lain tak mahu. Harga boleh kurang lagi?

Tak. Korang nak Team Budak Getah bankrap macam Comics House ke?

Promo Raya 2017 adalah bundle semua sekali. Bayar dan dapat terus ke lima-lima buku digital.

3. Saya dah buat bayaran, berapa lama saya kena tunggu untuk pengesahan dan download buku-buku Digital?

Sebaik sahaja anda selesai membuat bayaran, sila tekan butang “Hantar Borang!”

Anda kemudiannya akan terus dibawa ke page penerangan untuk langkah seterusnya untuk download kesemua buku-buku tersebut.

Tak perlu tunggu pengesahan daripada Admin.

Settle bayar, terus dapat. Insyaallah 🙂

BUTIRAN PRODUK

Image and video hosting by TinyPic

Produk: Promo Raya 2017

Versi: Digital

Harga: RM 25 RM 15.00

TOTAL: RM 15

Image and video hosting by TinyPicMaaf. PROMOSI RAYA 2017 dah tamat!