Seperti yang kita semua tahu (kalau tak tahu, teruskan baca), One Piece bakal menyambut ulang tahun ke 20 pada 22 Julai 2017!

Sedikit info tentang ONE PIECE 20th ANNIVERSARY

19 Julai / 22 Julai (tarikh official adalah 22 Julai) adalah tarikh ulang tahun ke-20 One Piece.

– Kenapa ada dua tarikh?
– Mana satu yang lebih tepat atau ‘official’?

One Piece pertama kali muncul di Weekly Shonen JUMP Issue #33 1997

Sepatutnya majalah Shonen JUMP dihantar ke kedai buku pada 21/7/1997 (Isnin) untuk terbitan esoknya 22/7/1997 (Selasa).

Disebabkan 21/7/1997 (Isnin) adalah hari cuti umum di Jepun, Weekly Shonen JUMP diedarkan di kedai-kedai buku awal beberapa hari iaitu pada 19/7/1997 (Sabtu).

Sempena menyambut ulang tahun ini, kami di Budak Getah ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan

“Selamat menyambut ulang tahun One Piece yang ke 20!”

…kepada semua peminat One Piece (Budak Getah) 😀

 

Kami juga nak kongsikan dengan anda tentang perancangan baju T Shirt sempena 20th Anniversary ini

1. Ini adalah Pre-Order berbayar (bukannya ready stock)

Sekiranya cukup 30 helai tempahan tak kira berapa tempahan berbayar pun kita akan proceed dengan projek ini 🙂

 

2. Kami buka Pre-Order selama seminggu (dilanjut lagi seminggu sebab ramai yang minta)

Image and video hosting by TinyPic

…dan bermula dari hari ini Ahad (16 Julai 2017) sehingga Ahad berikutnya (22 Julai 2017)

SABTU (22/7/2017) sehingga ISNIN (31/7/2017)

Budak Getah

Budak Getah

Pastikan korang grab cepat-cepat sebelum leka dan sibuk dengan benda lain.

 

3. Design Baju

…adalah seperti berikut

One Piece 20th Anniversary

One Piece 20th Anniversary

One Piece 20th Anniversary

One Piece 20th Anniversary

Inspirasi daripada lukisan Cover Page oleh Eiichiro Oda untuk 20th Anniversary

 

4. Saiz T Shirt

…pula adalah seperti berikut.

Budak Getah T Shirt Measurement Guide

PERHATIAN: Saiz yang ada cuma sehingga 3XL sahaja

 

a) Warna selain warna Grey ini tak ada ke?

Tak ada. Memang buat satu warna sahaja buat masa ini. Warna baju yang digunakan adalah Ash Grey

 

b) Ada buat yang jenis lengan panjang (muslimah) tak?

Tak ada. Jenis lengan pendek sahaja.

 

c) Boleh tutup (atau buang) Nami dengan Robin tak?

Tak boleh. Memang jenis design macam itu. Semua kumpulan Lanun Topi Jerami ada sekali.

 

d) Saiz lebih besar tak ada ke?

Saiz yang lebih besar dari 3XL perlu custom order (harga mungkin berbeza).

Maklumkan kami dengan terus KLIK SINI (PM Message di Facebook Page – Budak Getah)

 

5. Kualiti kain dan jenis cetakan

Kami akan guna kain 100% cotton.

T Shirt Budak Getah

Tengok sendiri testimoni yang dah pernah miliki kain baju jenis yang kami bakal buat.

(Testimoni ini adalah testimoni yang kami terima daripada pencetak baju yang bakal kami berurusan)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 

6. Percuma sticker Budak Getah (bernilai RM 5)

…dengan setiap pembelian T Shirt

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 

7. (Optional) Button Badge Budak Getah (bernilai RM 10)

Button Badge Budak Getah

 

8. Penghantaran

Bila baju akan sampai ke tangan saya?

  • Order akan tamat pada jam 12 malam 31 Julai 2017
  • Berikan kami 48 jam untuk semak semua tempahan dan kami akan hantarkan tempahan untuk buat (kalau lebih dari cukup orang yang pre-order)
  • Pencetak baju mula mencetak baju (berikan 3-5 hari untuk siap)
  • Selepas 5 hari bekerja [7 Ogos], kami akan terus poskan baju ke alamat yang anda telah berikan
  • 2-3 hari bekerja akan tiba di tempat anda (mengikut lokasi di alamat yang anda berikan)

Budak Getah

9. Senarai Harga

Ada tiga Pakej

  • Pakej Ace
  • Pakej Sabo <– kami sarankan dapatkan yang ini sebab dapat semua items
  • Pakej Luffy

Butiran penuh pakej adalah seperti berikut.

PAKEJ ACE [RM 47]

Budak Getah Pakej Ace

  • T Shirt One Piece 20th Anniversary
  • Saiz: S hingga 3XL sahaja
  • Freegift: Sticker Budak Getah (bernilai RM 5 / pcs)
  • Free postage (bernilai RM 7)
  • Sabah dan Sarawak + RM 3

Budak Getah Pakej Ace

PAKEJ SABO [RM 52] (recommended)

Budak Getah Pakej Sabo

  • T Shirt One Piece 20th Anniversary
  • Saiz: S hingga 3XL sahaja
  • Freegift: Sticker Budak Getah (bernilai RM 5 / pcs)
  • Button Badge Budak Getah (bernilai RM 10 / pcs)
  • Free postage (bernilai RM 7)
  • Sabah dan Sarawak + RM 3

Budak Getah Pakej Sabo

PAKEJ LUFFY [RM 15]

Budak Getah Pakej Luffy

  • Sticker Budak Getah (bernilai RM 5 / pcs)
  • Button Badge Budak Getah (bernilai RM 10 / pcs)
  • Free postage (bernilai RM 5)
  • Sabah dan Sarawak + RM 3

Budak Getah Pakej Luffy

Senarai Pakej

PAKEJ ACE

PAKEJ SABO

PAKEJ LUFFY

T Shirt One Piece 20th Anniversary (S hingga 3XL sahaja)

T Shirt One Piece 20th Anniversary (S hingga 3XL sahaja)

T Shirt One Piece 20th Anniversary (S hingga 3XL sahaja)

Freegift: Sticker Budak Getah (bernilai RM 5 / pcs)

Freegift: Sticker Budak Getah (bernilai RM 5 / pcs)

Sticker Budak Getah - RM 5

Button Badge Budak Getah (bernilai RM 10 / pcs)

Button Badge Budak Getah (bernilai RM 10 / pcs)

Button Badge Budak Getah - RM 10

Free postage (bernilai RM 7)

Free postage (bernilai RM 7)

Free postage (bernilai RM 5)

Sabah dan Sarawak (postage + RM 3)

Sabah dan Sarawak (postage + RM 3)

Sabah dan Sarawak (postage + RM 3)

RM 47

Sabah dan Sarawak (postage + RM 3)

RM 52

Sabah dan Sarawak (postage + RM 3)

RM 15

Sabah dan Sarawak (postage + RM 3)

Maaf. PROMOSI ini dah tamat!

Maaf. PROMOSI ini dah tamat!

Maaf. PROMOSI ini dah tamat!